Почетна / Избор на Уредникот / Празнина за настани од културата

Празнина за настани од културата

Само што заврши штипско културно лето, во штип почнува да се чувствува тој недостаток од програми од културата и уметноста.

Да лето е, ама и во лето може да се играа, пее, свири, макар и во нјжешкото па дури и во август.

Општината толку можела толку направила.

Славните личности на Штип, попрво ќе играат коцка отколку да дадат дел од своето богатство да се организира, изложба, некаков концерт со камерен ансамбл, да се направи проекција на филм и слично.Па дури и да се купат книги и да им се делат на граѓани, кои сакаат да читаат.Во Штип не дека нема, има ама на прсти се бројат мецените, во програмите од културата и уметноста.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Во НУЦК “Ацо Шопов“, детерминирани сите програми

Поради тетовската трагедија и деновите на жалост, во Националната установа “Центар за култура“ се откажани …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *