Почетна / Бизнис / Први мај – Ден на подбивот кон работниците.

Први мај – Ден на подбивот кон работниците.

Утре е први мај, да да утре е први мај.Некогаш беше ден на трудот, ден кога работниците решија да си ги бараа правата.Борбата секако не е завршена, што државни институции предлагаат помош и на фирми кои во сегашнава состојба ќе отпуштаат работници.Први мај за жал стана ден на подбивот, на потсмевот негов и на работниците.За жал во некои фирми работниците имаат третман на лично робови на газдите.Работниците се принудени нозете да им ги мијат водата да им ја пијат на аздисаните газди.Рабтниците треба да се сакаат и почитуваат, не дека го нема тоа во Македонија, го има но е за под микроскоп.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Место едно лажиче, богослужби да има по болниците

И смртта која нашиот Бог Исус Христос ја победи, не е доволна причина Македонската православна …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *