Почетна / Занимливости / Пред божјото дело, учените се поклонуваат

Пред божјото дело, учените се поклонуваат

Капелата Лорето е изградена на крајот од 19 век. Откако капелата била довршена, калуѓерките констатирале  дека им недостигаат скали за галеријата.

Се молеле 9 дена на Свети Јосиф, кој бил столар, а последниот ден на нивната врата се појавил странец кој рекол дека е столар и дека ќе им направи скали. Сам, без никаква помош овој мистериозен човек направил скали кои стојат “сами”, без централен и потпорен столб, а столарот не користел ниту лепак.

Капелата Лорето крие три мистерии – до ден денес не се дознало кој ги изградил скалите. Сите инженери, научници, архитекти, признале дека станува збор за чудо. Исто така, не се знае од каде потекнува дрвото од кое се изработени скалите.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Започнува “Астибо џез фестивал“

Во организација на Дом на млади , утре и задутре ќе се одржи ревијата на …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *