Почетна / Спорт / Продолжува соработката на боречките федерации на Македонија и Србија.

Продолжува соработката на боречките федерации на Македонија и Србија.

За времe празникот заедничка средба имаа претседателот и неговиот заменик на ФБСМ, Бетим Вренези и Дејан Богданов со претседателот на ФБСС, Жељко Трајковиќ. Договорени се заедничките активности на двете боречки федерации, кои годинава и идната година ќе бидат домаќини на европски и светски првенства.„Нашата држава ќе биде домаќин на ЕП за млади, од 17-25 октомври годинава.. Добиeni  се насокии како да се одвива ЕП. Дилеми постојат- дали ќе има публика и дали ќе има тестирање на борачите. изјави по средбата заменик претседателот на ФБСМ, Дејан Богданов. Младата репрезентација на Македонија веќе ги започна подготовките за ЕП. Борачите се подготвуваа во Маврово, но тие ќе продолжат и во идниот период

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Злато и бронза на “Гладијаторот“ Никола Нацев

Во Србија се одржа меѓународниот турнир Трофеј Белград. Учествуваа репрезентации од екс југословенските простори. Континуитетот …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *