Почетна / Избор на Уредникот / Проколнато наследство

Проколнато наследство

Во Штип со сигурност има повеќе од педесетина објекти кои поради Законот за заштита на македонската архитектруа претставуваат реална опасност за животите на луѓето кои живеат таму и за случајните минувачи.

По одделни улици каде се наоѓаат овие објекти си играат деца.

Пред десетина дена се сруши една од куќите во Ново Село кои беа донација на Д-р Жан Митрев.

Покрај глупостите што ги има министерството за култура ,поради распределбата на народните пари истото мора да бара промена на Законот за заштита на културното наследство.

Џабе ќе биде проколнатото наследство.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

“Сакаме парк за кучиња“

Иако се избори, и иако политичките субјекти бараат од граѓаните да им испраќаат барања за …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *