Почетна / Избор на Уредникот / Психолошки фактори ги попречуваат кандидатите да добијат возачка од прва.
Father teaching son to drive car

Психолошки фактори ги попречуваат кандидатите да добијат возачка од прва.

Податоците од МВР  за периодот од почетокот на годинава до крајот на третиот месец покажуваат дека од оние што се пријавиле за полагање возачки испит,теоретскиот дел го поминале 66 проценти, првиот практичен дел го поминале 79 отсто, а вториот практичен дел 27,5 проценти.
Најчесто грешките што ги прават кандидатите се последица од умор, вознемиреност, трема, страв од евентуален лош исход од испитот, слаба концентрација, брзоплетост, несигурност.Нејасни се констатациите на МВР, можеби е така како што велат, но кои психолози и ним слични одредија дека баш кандидатите имаат ТРЕМА, СТРАВ, УМОР ВОЗНЕМИРЕНОСТ.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

“Сакаме парк за кучиња“

Иако се избори, и иако политичките субјекти бараат од граѓаните да им испраќаат барања за …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *