Почетна / Бизнис / Работниците во Македонија лесно гинат.

Работниците во Македонија лесно гинат.

Меѓународната организација на трудот од 2003 година го назначи 28 април за Светски ден за безбедност и здрваје при работа, со цел глобално спречување на повреди и професионални заболувања на работното место. Податоците за 2019 година потврдуваат дека се гине на работните места. Имено, во 2019 година, 25 работници го изгубија својот живот. Во нивна чест и сеќавање, на 28 април, e започнаt проектот за создавање на најмалиот парк на светот, во кој се посадени фиданките од дрвцата во спомен на загинатите работници во текот на 2019 година.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Место едно лажиче, богослужби да има по болниците

И смртта која нашиот Бог Исус Христос ја победи, не е доволна причина Македонската православна …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *