Почетна / Избор на Уредникот / “Радански пат“ како “Гордиев јазол“.До кога дахиите ќе владеат?

“Радански пат“ како “Гордиев јазол“.До кога дахиите ќе владеат?

За само шеесетина дена во локалитетот на Штип што го именуваме како Радански пат, се случија неколку екстремни случаеви, во кои имаше посегнување по човечки животи.

Ниту една официјална информација од надлежните за превземените активности.СВР молчи, Обвинителство молчи, општина молчи, центар за социјални работи молчи.Загрижувачки е што и професионалци од ромската популација молчат, молчат дури и припадници на оваа заедница кои имаат високо образование, кои се ценети во градот.

Никој жив не сака да се расправа со багабонтите од Радански пат.

За жал некој мора да ги превземе дизгините и еднаш за секогаш да стави крај на дахиите во Штип.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

“Сакаме парк за кучиња“

Иако се избори, и иако политичките субјекти бараат од граѓаните да им испраќаат барања за …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *