Почетна / Избор на Уредникот / Ревизорите тврдат:Во 2017 година во Штип надвор од закон менети урбанистички планови.

Ревизорите тврдат:Во 2017 година во Штип надвор од закон менети урбанистички планови.

Државниот завод за ревизија , односно неговиот извештај  беше тема за комисиска расправа  во Собранието на Република Македонија.Извештајот се однесува на работењето на локалните самоуправи во 2017 година.

Државните ревизори констатирале мношто неправилности особено во јавните набавки.Во локалната самоуправа како што се Охрид, Штип, Чашка, каде што има нерегуларности во спроведуваењ на законската регулатива во донесувањето ДУП, доделување градежно земјиште.

Во Штип да потсетиме токму таа година пред изборите , но и пред тоа, се преправаа урбанистички планови, а во четири очи беше доделувано градежно земјиште, на кое не е ударно еден копач или една лопата.Поради незаконитити дејанија  никој досега не одговарал пред правосудните органи, а Штип остана без градскиот базен.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Во НУЦК “Ацо Шопов“, детерминирани сите програми

Поради тетовската трагедија и деновите на жалост, во Националната установа “Центар за култура“ се откажани …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *