Почетна / Избор на Уредникот / Резултатите за ковид 19 доцнат бидејќи Штип не ја прави комплетната анализа.

Резултатите за ковид 19 доцнат бидејќи Штип не ја прави комплетната анализа.

Најработно ангажирана државна фирма е Центарот за јавно здравје.Секојдневно се земаат брисеви за анализа од ковид 19.Секојдневно се пополнуваат тестови, пардон искажувања, кој со кого контактирал и кој треба во самоизолација.За жал Центарот за јавно здравје нема дозвола за правење на анализи, иако има машина за таа цел, има обучени кадри за ваква работа.Нема соодветни просторни услови, бидејќи се наоѓа на последниот кат од зградата на некогашниот здравен дом.Ширење таму нема.Па место резултатите да пристигнуваат за ден до два сега се чекаат повеќе десетина денови.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Во НУЦК “Ацо Шопов“, детерминирани сите програми

Поради тетовската трагедија и деновите на жалост, во Националната установа “Центар за култура“ се откажани …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *