Почетна / Занимливости / “Сатирични мистерии од Миле Ѓоргијоски.

“Сатирични мистерии од Миле Ѓоргијоски.

„Сатирични мистерии” е наслов на новата книга со избор афоризми од познатиот македонски сатиричар Миле Ѓорѓијоски. Откако беше издадена на бугарски јазик, ова дело сега го доби и своето македонско издание.“Книгата содржи над 1500 афоризми од моето целокупно творештво, објавени од колегата Валентин Димитров, кој ги одбра афоризмите и претходно ги објави како прва книга од македонски сатиричар објавена на бугарски јазик“, информираше авторот Ѓорѓијоски.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

300 милиони долари е “дебела“ Парис Хилтон

Парис Хилтон е најпозната како наследничка на прочуениот луксузен ланец на хотели Хилтон, кој ‘тежи’ …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *