Почетна / Занимливости / “Сегде је божева хубавина“ во чест на Шопов.

“Сегде је божева хубавина“ во чест на Шопов.

Денес напладне, во НУ библиотека „Гоце Делчев“ во Штип, беше промовирана книгата „Сегде божева je хубавина“ од Гоце Ристовски, објавена со финансиска подршка на Министерството за култура во рамките на годинашнава програма за проекти од национален интерес. За делото зборуваше проф. д-р Трајче Стојанов. .Овој настан е во чест на роденденот на револуционерот и поет Ацо Шопов (20 декември, 1923 година, Штип).

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Место едно лажиче, богослужби да има по болниците

И смртта која нашиот Бог Исус Христос ја победи, не е доволна причина Македонската православна …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *