Почетна / Инфо / Сеќавање за страданијата на Егејците.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Сеќавање за страданијата на Егејците.

По повод 8-ми септември Денот на независносата на Република Македонија, како и 70-те години од крајот на граѓанската војна во Грција, утре од 10 часот Сојузот на здруженијата на Македонците и децата бегалци од Егејскиот дел на Македонија “Македон’, и Здружението на Македонците од егејскиот дел на Македонија “Мирка Гинова“, на споменикот на децата бегалци во близина на црквата “Св. Константин и царица Елена“, кај населбата Балканска ќе одржат сеќавање, на кое ќе потсетат на страданијата на Македонците од беломорската Македонија.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Во НУЦК “Ацо Шопов“, детерминирани сите програми

Поради тетовската трагедија и деновите на жалост, во Националната установа “Центар за култура“ се откажани …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *