Почетна / Спорт / Се приватизираат кошаркарски датуми, се заборава кошаркарската иднина.

Се приватизираат кошаркарски датуми, се заборава кошаркарската иднина.

Во Штип ќе има кошарка, барем според она што се гледа на паркетот. Две млади штипски екипи ќе бидат вклучени во системот натпревари во Македонија и во машка и женска конкуренција.
Требаше на денот на кошарката 27 август овие млади деца да бидат повикани и со нив да се одбележеше овој ден. Така ќе приличеше на афирмацијата на кошарката.Иднината е во младите , а не во вечното  присвојување на настан,и негово приватизирање.Ако веќе забораваме на минатото, да не заборавиме на иднината, на она што не очекува во спортот.. Овие деца се иднината на штипскиот спорт.!

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Брзинска трка на Пониква

Викендов на патеката кон рекреативниот центар Пониква се возеше втората ридско-брзинска трка од државниот шампионат во …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *