Почетна / Избор на Уредникот / Се радуваме на ритамот на животот во “Angels cafe`“

Се радуваме на ритамот на животот во “Angels cafe`“

Седмицата на екстра музичка понуда продолжува во Енџелс кафе.Викендов помина во знакот на Бендот “Косполитан“ од Грција.Ди џеј и неколку музичари инстурменталисти.Веднаш поинаква музичка завеса, друга уште поширока димензија во Енџелс,аурата на убавото над сите.Една поинаква понуда, кој отвора можност за други хоризонти кои досега не сме ги виделе.Денеска искусниот ловец на добри забави убава атмосфера со Вера Јанковиќ.Таа знае да пее, знае да води, знае да селектира одлични нумери, и да направи велелепна атмосфера.А впрочем тоа и го направи .Ваквата несекојдневна понуда продолжува и вечерва во настапот на бендот “Вортекс“ предводена од еден од најдобрите и најпрепознатливите вокали во Македонија, Кристина.А утре вечер атракција во Енџелс кафе.Настапува брас бенд од Битола, има и што да се чуе и што да се види.На, не ни требаш шунд и кич изведувачи за расположение, нам ни треба квалитетни изведувачи , музичари, кои со своите нумери или изведби, демонстрираат достоинтво на музиката, достоинство на изведувачите, со други зборови се музички уметници на ова време, а за такви сцената на Енџелс кафе секогаш е отворена.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Во НУЦК “Ацо Шопов“, детерминирани сите програми

Поради тетовската трагедија и деновите на жалост, во Националната установа “Центар за култура“ се откажани …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *