Почетна / Спорт / Слободен лет над Штип

Слободен лет над Штип

Аеро клубот Штип од Штип е организатор на отворен летечки ден.На спортскиот аердором ќе одржи програма која ја сочинуваат

Лет во тројка (Utva 75, Cessna 172, Socata MS894A);
10:45 – 10:55 Аерозапрега и слободен лет на едрилица Бланик Л23;
10:50 – 11:00 Скок на падобранци од воздухоплов Цесна 172;
11:00 – 12:00 Ревијален натпревар во прецизно слетување со авион;
12:00 – 14:00 Слободен програм на летови со авион и едрилица;
14:00 – 15:00 Летови со радиоуправувани модели и едрилици;
Отворениоет ден е закажан за последниот августовски ден 31-ви август, на спортскиот аеродром Сушево.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Брзинска трка на Пониква

Викендов на патеката кон рекреативниот центар Пониква се возеше втората ридско-брзинска трка од државниот шампионат во …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *