Почетна / Инфо / Сообраќаен колапс

Сообраќаен колапс

Одвивањето на земниот патен сообраќај во Македонија е пред колапс.На патот од Охрид до Велес, синоќа не можеше да се вози повеќе од 40 километри начас.

Со оглед на голамиот број автомобили на таа делница во обата правци.ИМаше неколку сообраќајни незгоди. Критичен за сообраќа е и делницата од Дојран кон Струмица.

Таму во мода е возењето кавадрицикл.Некаков измислен мотоцикл на четири тркала.Синоќа неколкумена такв претекнуваа возила на “Валандовскобрдо“ и на крајот се испотумбаа по џадето.Среќа што немаше жртви.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Во НУЦК “Ацо Шопов“, детерминирани сите програми

Поради тетовската трагедија и деновите на жалост, во Националната установа “Центар за култура“ се откажани …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *