Почетна / Занимливости / Со апостолки, се стигнува кај Апостолите.

Со апостолки, се стигнува кај Апостолите.

Според едно спроведено истражување во Велика Британија, над еден милион од сообраќајните несреќи се предизвикани од лица кои возеле со апостолки. Тоа само по себе е доволен факт зошто не треба да се вози во апостолки.Подетално, апостолките поради својата форма и материјалот од кои се изработени не го зацврстуваат стапалото за ѓонот, а сето тоа придонесува во одредени ситуации стапалото да се лизне при што позиционирањето на силата на стапалото добива дисбаланс.Советот е едноставен: никогаш, ама баш никогаш не возете во апостолки. Тоа е добро за вашата безбедност, безбедноста на околината, но и за доброто на вашиот буџет. Имено во многу земји возењето во апостолки е казниво.Во Франција ќе добиете казна од 90 евра, во Шпанија од 200 евра, а помали казни ќе добиете и во земјите од регионот. Истото се однесува и за Грција.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Наместо облека, носи маска!!!

Ниту попладневната бура со грмотевици не ја спречила огромната група голи луѓе да учествуваат на …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *