Почетна / Избор на Уредникот / Со децибели удираат на почивката

Со децибели удираат на почивката

Навечер излегуваме од дупките во кои како глувци се криеме од вршникот.Се надеваме на посвеж воздух, се надеваме дека ќе уживаме во мирот  на летото.Но, но зошто мора секогаш да им но…Тоа но говори дека некој во соседството особено каде што има угостителски објекти ја крижи желбата за спокој.Децибелите го вознемируваат  мозокот, за изборот на музиката не се зборува.Мирот не го наѓате дури ни до 4 или 5 часот наутро, кога веќе уморни ди џеите, или тие што ги управуваат засилувачите заминуваат на спиење.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Во НУЦК “Ацо Шопов“, детерминирани сите програми

Поради тетовската трагедија и деновите на жалост, во Националната установа “Центар за култура“ се откажани …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *