Почетна / Избор на Уредникот / Спуштена завеса на ШКЛ 2019

Спуштена завеса на ШКЛ 2019

Заврши манифестацијата Штипско културно лето.Добро е што се одржа, заради континуитетот.

Кога пред 34 години започна неговото одржување , се полагаа надежи дека оваа манифестација ќе ја биде и дека штипјани со сите сили ќе ја подржуваат. Домашниот и чаршискиот есап не се исти.

Штипјани и по 30 години не ја даваат целосно потребната подршка.Убаво е да се има аматери, но мора да има содржини со кои на публиката ќе и дадете содржини кои не се гледаат секој ден.

А, за жал за таква работа се потребни и пари.А парите не се проблем, пари нема за култура и уметност.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Во НУЦК “Ацо Шопов“, детерминирани сите програми

Поради тетовската трагедија и деновите на жалост, во Националната установа “Центар за култура“ се откажани …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *