Почетна / Избор на Уредникот / Средношколците ја молат владата.А,Владата си тера по свое.
Future after school?

Средношколците ја молат владата.А,Владата си тера по свое.

Ученици кои лани останаа незапишани на факултет поради тоа што немаа положено државна матура, и оваа година нема да можат да се запишат на факултет.Поради тоа, но и поради не еднаквоста на државата кон нив, тие денеска протестираа и бараа поништување на уредбата на владата донесена за време на вонредната состојба.Имено со оваа уредба на сегашнава генерација средношколци им се овозможува запишување на факултет без државна матура.Учениците кои сакаа оваа година да полагаат државна матура и се пријавија, поради ковид деветнаесет и поради целосно откажаните активности во образованието , меѓу кои и полагањето матура, ќе мора да полаат матура, бидејќи во уредбата стои дека ќе им биде овозможено полагање.Како , каде и зошто кога ништо не е подгротвено односно се е откажано е вистински апсурд.во Македонија вакви ученици има околу 1.000 и би било најчовечки тие да бидат запишани на факултет како да матурирале, впрочем како и сите што оваа година ќе се запишат на некој од македонските факултети.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Место едно лажиче, богослужби да има по болниците

И смртта која нашиот Бог Исус Христос ја победи, не е доволна причина Македонската православна …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *