Почетна / Избор на Уредникот / Стопирано градењето на станбени објекти во “Суитлак“

Стопирано градењето на станбени објекти во “Суитлак“

Градоначалникот Благој Бочварски обелодени дека спречиле градба на станбени објекти во локалитетот “Суитлак“.Претходната локална власт имала идеи во делот на генералниот урбанистички план да овде во оваа зелена зона изникнат станбени објекти.„Сакам да потврдам дека во разработката на новиот генерален урбанистички план веке новата локална власт и идеата за изградба на станбени згради е запрена. Повторно овој дел се врака во намена “Д,“ зеленило спорт и рекреација,“ изјави градоначалникот на Општина Штип, Благој Бочварски.Претходната , а и оваа локална власт сеуште во своите административно урбанистички редови ги има тие што планирале и потпишале урбанизација на Бриони, К`ртеќе, Суитлак.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

“Сакаме парк за кучиња“

Иако се избори, и иако политичките субјекти бараат од граѓаните да им испраќаат барања за …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *