Почетна / Избор на Уредникот / СТОП на насилството врз жени и девојки.

СТОП на насилството врз жени и девојки.

Од денеска па во наредните седум дена тече активноста против насилството врз жените.Бројките се поразителни во Македонија и во Штип.Бети Пеева, претседател на невладината  “ЕХО“, која учесвувала на многу меѓународни конференци за насилството врз жените, вели  дека секоја 4-та жена пријавувала насилство,а дури 70 % од жените во својот живот биле жртви на насилство.Во СВР Штип пак велат дека  во текот на деветтте месеци за 2020 година поднесени се 73 кривични пријави, 23 прекршочни пријави, а исто така примени се 353  поплаки за семејно насилство.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Место едно лажиче, богослужби да има по болниците

И смртта која нашиот Бог Исус Христос ја победи, не е доволна причина Македонската православна …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *