Радио Штип
Избор на Уредникот Македонија

Судот го “вакцинира“ Здравствениот дом во Пробиштип со 200.000 евра оштета.

Родители на малолетно дете поднеле тужба против Здравствениот дом во Пробиштип поради погрешно лекување на нивното дете со антибиотици и штета настаната врз здравјето на детето по прием на МРП вакцина.

По две години судски процес на 16.11.2018 судијката Мери Гичева пресудила дека тужбата е основана и дека тужениот треба да плати отштета од околу 200.000 евра (околу 13 милиони денари).

Во расветлувањето на пресудата ни помогна раководството на Здравствениот дом “Панче Караѓозов“ во Штип.Во факсимилот од пресудата не е именуван со цело име осудениот, а тоа е Здравствениот дом во Пробиштип.

Слични Новости

Го симнаа државното го ставија знамето од Кутлеш

trajce jovanov

Што правеше Заев качен на столче?

admin

Македонија-Бугарија царини нула.

trajce jovanov

Leave a Comment