Почетна / Бизнис / Сутлијаш!!!

Сутлијаш!!!

Овој ориентален десерт, ќе има горчлив вкус, откако оризопроизводители и државата се договорија откупната цена на килограм арпа најмалку да биде 25 денари.Оризарите, се навикнаа од секоја реколта со пареите да купуваат стан и автомобил, па секогаш кога нема да им се оствари желбата , како мали деца застануваат, блокираат патишта и плачат.Сутлијашот е производ кој треба да се продаде исто како и оризот.Пазарна економија.Стравично ниту еден пазарен репер не функционира во Македонија.Добра вест е што за тулумбата за вистински сутлијашки гурманл‘к, не треба ориз.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Во Куманово “Пасивно пушење“

Во Куманово во тек е одржување на традиционалниот фестивал “Денови на комедијата“.Народниот театар“ од Штип …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *