Почетна / Инфо / “Танец“ во Штип

“Танец“ во Штип

Ансамблот „Танец“ на 3-ти октомври (четврток) со почеток во 20 часот ќе одржи ексклузивен концерт на сцената на Центарот за култура „Ацо Шопов“ во Штип. Овој музичко-сценски спектакл е дел од серијата концертни чествувањето на 70-тата јубилејна година на ансамблот којашто се одвива под мотото „Остани во чекор – со минатото, сегашноста и иднината“. Само за Штипјани, врвните уметници на ансамблот ќе изведат атрактивна вокално-инструментална и танцова програма со фрагменти од прекрасните кореографии од богатиот репертоар на „Танец“.Цената на влезницата е 50 денари

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Во НУЦК “Ацо Шопов“, детерминирани сите програми

Поради тетовската трагедија и деновите на жалост, во Националната установа “Центар за култура“ се откажани …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *