Почетна / Свет / Тајланд бомбардира семе за нови дрвја
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Тајланд бомбардира семе за нови дрвја

Надоместувањето на штетата што е направена во изминативе години како резултат на индустријализацијата и човечката алчност се покажува како многу тешка задача. Но, Тајланд смета дека го најде идеалното решение што е брзо, едноставно и ефикасно.

Пред околу еден месец, владата со воени авиони ги бомбардираше шумските предели, но не со бомби што уништуваат, туку со бомби со семиња.

Овие семиња се од видови дрвја што веќе ги има и виреат во Тајланд и имаат најголема шанса да из’ртат и со нив да почне обновата на шумите.

Тајландската влада планира да го имплементира проектот во наредниве пет години, додека истовремено ќе се врши и надзор на напредокот и ќе е следи промената на квалитетот на воздухот.

Првите резултати би требало да бидат видливи кон крајот на 2019 година.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Штитат ли “Фајзер“ и “Астра зенека“.

Заштитата против ковид-19 обезбедена од две дози на вакцините Pfizer / BioNTech и AstraZeneca почнува …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *