Почетна / Занимливости / Театар-Стој! Политиканти напред!.

Театар-Стој! Политиканти напред!.

Театарот комедија од Скопје доби дирекот нов Нора Шаќири.Центарот за култура во Штип во чии рамки  делува Народниот театар од Штип, исто така е во постапка за избор на директор.Разликата е во тоа што во Скопје нештата одат бргу, во Штип споро.Оваа појава им овозможува на актирите да станат главни носители на политичкиот хаос во театарот, не во театарската уметност.Место да бидат актери кои држат до актерствот, уметноста, тие стануваат гласноговорници на политички партии, но преплатени од џебот на сите други граѓани.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Христос Воскресна-Навистина воскресна.Честит 1-ви мај!

РЕДАКЦИЈАТА НА РАДИО ШТИП, НА СВОИТЕ СЛУШАТЕЛИ-ЧИТАТЕЛИ, НА СИТЕ ГРАЃАНИ ИМ ГИ ЧЕСТИТА ВЕЛИГДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *