Почетна / Бизнис / Текстилците на уште потежок удар

Текстилците на уште потежок удар

Во дел од европските земји повторно има рестриктивни мерки поради ширење на новите мутации на коронавирусот, состојба од која штети трпи и македонскиот текстил.Нови нарачки нема, и оваа 2021 година се очекува дури и дека ќе биде полоша од 2020 година, иако првично се очекуваше стабилизација. Македонскиот текстил завршува на пазарите во Германија, Австрија, Швајцарија и мал дел во Франција, така што работата зависи од тоа како таму ќе се развива ситуацијата со пандемијата. Маријана Перковска од Текстилниот кластер објаснува дека фирмите веќе се погодени, и оваа 2021 година ќе биде пресудна за нив, дали ќе опстанат или ќе пропаднат.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Симулација-вакцинација

Клиничката болница од Штип, како носител на масовната вакцинација на населението од Источна Македонија во …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *