Почетна / Избор на Уредникот / Тероризам кон водата за пиење

Тероризам кон водата за пиење

Безбедносната состојба во Штип, можеби не е екстремна но е нарушена.

Илјадници жители без да знаат пиеле контаминирана, затруена вода.Причина за тоа е фрлањето на бактериолошки отпад во резаервоар, каде се акумулира чиста вода за пиење.

Од количината на фрлениот отпад се затнал доводниот и испустниот дел на резервоарот.При чистењето е извадена голема количина на пластични и друг вид на материјали, а се извадени и пелени така наречени памперси.

Јавноста сака да знае зошто воопшто дошло до контаминација на водата.дошло бидејќи резервоарот е опкружен со примитивно население, кое краде се што ќе му падне до рака.Население кое е неписмено, кое е невоспитано ,криминогено, насилнички настроено, и население кое немисли за последиците врз него.

Упатувани се од Исар бројни писма до надлежните во локалната самоуправа, како и до невладиниот сектор, но резултатите се воочливи.

Безбедносните служби кои ревносно се под сенка, треба да превземат сериозни мерки да се прекине со праксата постојано труење на жители на штип.Кој гарантира дека тие што фрлаа памперси или неккои други нема да фрлат отров во резервоарот.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Во НУЦК “Ацо Шопов“, детерминирани сите програми

Поради тетовската трагедија и деновите на жалост, во Националната установа “Центар за култура“ се откажани …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *