Почетна / Инфо / ТМРО повикува на изборен бојкот

ТМРО повикува на изборен бојкот

ТМРО нема да учествува на нелитимните најавени јулски избори , тоа го најави партијата чиј предводник е Ванчо Шехтански.Воедно ТМРО го повикува македонскиот народ, доколку изборите се оддржат,да бидат масовно бојкотирани.Бојкотот е начин на делегитимирање на системот, и ниту една власт не е легитимна и покрај тоа што нема цензус, да биде легитимен народен репрезент.ТМРО предупредуваше и пред 12 април дека изборниот модел со 6 Изборни Единици е единствен во светот и не овозможува, фер и демократски процес,и според тоа нема да учествуваме и поднесуваме листи, во ваков изборен криминал.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Место едно лажиче, богослужби да има по болниците

И смртта која нашиот Бог Исус Христос ја победи, не е доволна причина Македонската православна …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *