Почетна / Избор на Уредникот / “Тоска “ го продолжува престојот на фестивали во Италија.

“Тоска “ го продолжува престојот на фестивали во Италија.

Ансамблот “Тоска“ со маестралната изведба на сплетот „Соборски игри и песни од Скопско“, ја воодушевија италијанската публика, потврдувајќи ја вистинитоста дека ние македонците имаме фантастичен и неповторлив за другите народи фолклор.Ансамблот “Тоска“ пред се поради изведувачкиот квалитет , го продолжува престојот во Италија, со учество на уште еден меѓународен фестивал.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Во НУЦК “Ацо Шопов“, детерминирани сите програми

Поради тетовската трагедија и деновите на жалост, во Националната установа “Центар за култура“ се откажани …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *