Почетна / Избор на Уредникот / Трговците крадат на сите можни начини

Трговците крадат на сите можни начини

Трговците крадат на сите возможни и невозможни начини. Во хипермаркет во Штип, потрошувачи на рафтот виделе душек на надувување за 329 денари.Кога дошле да платат на каса цената била 400 денари.Дури со шефот на хипермаркетот, отишле да видат дека на рафтот за истиот тој производ стои цената од 329 денари.За жал место да постапат согласно законот бидејќи јавно објавената цена е вистинската цена за наплата, трговецот незаконски им наплатил повеќе 71 денар.И во други супермаркети состојбата не е различна, месен доручек свински цена 19 денари.Земата од месниот доручек или отсечок, одите на каса, кога таму цената скока на 33 денари.Образложение тоа не е истиот производ, не сте виделе.Па како купувачот да види кога производот воопшто го нема на рафтот а цената му стои.Трговци илузионисти , со помош на илузии ви ги одземаат парите од џеб.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Во НУЦК “Ацо Шопов“, детерминирани сите програми

Поради тетовската трагедија и деновите на жалост, во Националната установа “Центар за култура“ се откажани …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *