Почетна / Занимливости / Три премиери и фестивал

Три премиери и фестивал

Народниот театар од Штип согласно националната програма за култура на Минстерството за култура, треба да продуцира три премиери.ЕДната е постановката на текстот:

1. „Возможни светови“  – автор Џон Мајтон, режија Ивана Ангеловска
2. „Зимска бајка“  – автор  Вилијам Шекспир, режија Љупчо Ѓоргиевски
3. „Патувачкиот театар на Шопаловиќ“ – автор Љубомир Симовиќ, режија Билјана Радиноска
4. 7-от Театарски фестивал за деца и младинци „Малиот принц“ во Штип

ПОкрај овие три театарски премиери Центарот за култура треба да го организира и театарскиот фестивал за деца и младинци “Малиот принц“, фестивал кој лани беше заборавен.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Започнува “Астибо џез фестивал“

Во организација на Дом на млади , утре и задутре ќе се одржи ревијата на …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *