Почетна / Избор на Уредникот / Три училишта добитници на 900.000 денари од Фондот за иновации.

Три училишта добитници на 900.000 денари од Фондот за иновации.

Основните училишта “Ванчо Прке“ и Тошо Арсов“ и средното училиште “Коле Нехтенин“ се добитници на парични средства од Републичкиот Фонд за иновации.

Трите училишта добија по 300.000 денари , или вкупно 900.000 денари за реализација на проекти.

Основното училиште “Ванчо Прке“ доби средства за реализација на проектот “Рециклирање на автомобилски гуми“, училиштетот “Тошо Арсов“ за проектот “Компостирање на органиски отпад“, додека средното училиште “Коле Нехтенин“ со парите треба да го реализира проектот “Фотоволтаична едукативна табла“.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Во НУЦК “Ацо Шопов“, детерминирани сите програми

Поради тетовската трагедија и деновите на жалост, во Националната установа “Центар за култура“ се откажани …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *