Почетна / Избор на Уредникот / Убавината се именува ANGELS CAFÉ`

Убавината се именува ANGELS CAFÉ`

Претставувањето на новите нешта во светот, отсекогаш се дочекувани со трепет.Тие што чекале како тој новитет ќе изгледа, а тие што го создавале треперат дали тоа добро го направиле.

Со таков отприлика жар се чека утрешниот ден, кога убавата страна на животот пак се враќа дома во Angels café.

Во за македонски прилики неверојатно уреден и техничко технолошки подготвен и од сите агли на гледање фасцинантен објект,стартува позитивната енергија да пулсира со една поинаква животна филозофија.

Радост и бодрина на секого.Таква иманетна задача ќе имаат броjни ди-џеи и групи солисти, и сите кои со својот квалитет заслужуваат да бидат дел од новито миље на ви да ги café.

Ходочастието кон Енџелс кафе од цела Македонија го предизвикуваат дваесетина ди џеи од Грција, Србија Бугарија и Македонија, како и неколку групи извонредни изведувачи. Од утре новата стартна позиција е од 8 часот наутро, класична кафе шема. Термин кој е резервиран за граѓаните кои не сакат навалица, па со пријатели разменуваат мислења, густирајќи кафе и бројни напитоци.Во  тој дел и музиката е прилагодена за таа публика. Намерно се одбрани ДЈ со поопуштени сетови за преку ден, со единствена цел: да се  анимираат и повозрасните гост, да уживаат во добар амбиент и прекрасна музика. Треба да се проследи настапот на Дј/ката од Солун, Еvridiki која е на сцената преку ден  во четврток и петок.

 

Со нејзините ремикси од шпанска, италјанска и француска музика ќе се потруди да направи опуштена денска атмосфера.

 

Сабота денски прекрасно попладне со група Cosmopoliten составена од Дј, Sax, флејта и конги. Тоа се познати мајстори за денските журки, со кои ги забавуваа гостите на плажите покрај грчкото море. Недела денски е резервирана за нашиот Тони Зен, а вторник добро позната Вера Јанаковиќ, која ќе ве расположи со својата добра музика и насмевка. Честа прв да започне,ја има ди џеј Константинов, ја има честа да ги јавне ди џејските ѕвона и на сет глас да труби убавата страна на животот се именува Angel café.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Во НУЦК “Ацо Шопов“, детерминирани сите програми

Поради тетовската трагедија и деновите на жалост, во Националната установа “Центар за култура“ се откажани …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *