Почетна / Избор на Уредникот / У “Сењако“ чешма течеше…

У “Сењако“ чешма течеше…

У Сењако чешмата е нон стоп активна и нон стоп откорната славината и нон стоп се поправа ,Значи не е битно зимо или лето или кој е директор !

Стално се повторува истата работа!!!

Пред некој ден кучето шо го шетам застана да се напие вода ,Водата течеше без контрола се напи кучето вода се разбира од моите раце и по навика за затворив славината и се затвори чешмата ,шо значи била исправна ,ама некој замисли забравил да ја затворе !!( Оти па чешмата нему е у дворо )

Кога завршивме со пиењето вода бабата која седеше на клупите околу чешмата рипна со сета сила и почна да вика дека водата била за народо а не за кучињата срамота било тоа шо праеме Кога ги прашав ,ако е водата за народо зашо народо се понаша како стока?

Сите ме гледаа бледо.

Зашо? праша еден од нив

Па тука сте 8 луге кои седете и не Ви смета водата шо тече цело време нели Ви текна дека џабе тече па никој да покуша да ја затвоте чешмата !!

Одговоро беше ААА ние незнаеме дека чешмата е исправна има си тоа кој воде сметка !!!!

Ако сите водеме сметка ќе имаме и чешми ,и шуми ,и клупи, и насмевки на лицето Така да понекогаш народо си го заслужува овај третман.

ФБ белешка на Весна Павловска.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Во НУЦК “Ацо Шопов“, детерминирани сите програми

Поради тетовската трагедија и деновите на жалост, во Националната установа “Центар за култура“ се откажани …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *