Почетна / Избор на Уредникот / Фекалии кај Економски факултет.

Фекалии кај Економски факултет.

Паркот кој се простира кон Економскиот факултет при Универзитетот “Гоце Делчев“, стана таложник на фекални течности.Секојдневно повеќе месеци, таму се излива отпадна вода и други отпадни материи, и истите се таложат само на неколку метри од зградата на Економскиот факултет.Да се пријде до барата од фекалии е многу тешко, потребна Ви е огромна количина кислород в гради за да не дишете, и не ја чувствувате реата .Зачудува инертноста на надлежните но, и на факултетот да не пријават дека по сите норми на законите, таму не треба да има фекална бара.Надлежните општината или јавните претпријатија час поскоро да го стопираат течењето на фекалните отпадни води и други примеси, да се исчисти местото, и тој канал да се приклучи кон веќе постојна одводна мрежа.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Во Куманово “Пасивно пушење“

Во Куманово во тек е одржување на традиционалниот фестивал “Денови на комедијата“.Народниот театар“ од Штип …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *