Почетна / Избор на Уредникот / Физикална со нова опрема

Физикална со нова опрема

Физикална медицина во Штип доби доби нова современа опрема, вредна 30.000 евра. Се работи за осум нови апарати, што значително ќе го подобрат квалитетот на давање на здравствените услуги кон пациентите, но и значително ќе штеди време во нивно лекување и рехабилитациј.,Мултифункционалноста на новата апаратура значително го подига квалитетот на здравствените услуги кон пациентите во овој дел од Клиничката болница.Пациентот нема како досега, да оди од врата до врата за да се лекува или рехабилитира, сега тоа ќе го прави на едно место. Во меѓувреме, менаџментот на штипската клиничка болница го реши проблемот со недостататокот од стручен кадар, вработувајќи 20 физиотерапевти.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

“Сакаме парк за кучиња“

Иако се избори, и иако политичките субјекти бараат од граѓаните да им испраќаат барања за …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *