Почетна / Македонија / Фискални играрии.

Фискални играрии.

Управата за јавни приходи од петни жили ги убеди граѓаните да ги скенираат фискалните сметки, за да им врати пари назад.

Но, сметките секогаш не ги скенираат тие што го плаќаат цехот.Во угостителски објект по извршениот обед и одмор кажуваат граѓаните, ја побарале фискалната сметка од келнерот.Тој ја донел ги добил парите и заминал.

Граѓанинот кој ја платил сметката сакал да ја скенира, но системот упорно одбивал да даде верификација на процесот.И ајде расправија со келнерот, со шанкерот.Наравоучение, прво скенирајте ја сметката па платете ја.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Во НУЦК “Ацо Шопов“, детерминирани сите програми

Поради тетовската трагедија и деновите на жалост, во Националната установа “Центар за култура“ се откажани …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *