Почетна / Спорт / Црвен картон за Страшо Глигоров во борењето

Црвен картон за Страшо Глигоров во борењето

Во Скопје се одржа отчетно собрание на ФБСМ. Биле усвоени извештајот за работењето и програмата за работа за оваа година. Било констирано дека Федерацијата во овој период имала три контроли во работењето од независна ревизорска куќа и од Агенцијата за спорт и млади, кои не констатирале никакви проблеми. Како што не информира заменик претседателот на ФБСМ, Дејан Богданов, на иницијатива на 22 клуба, донесена е одлука да биде разрешен директорот на Федерацијата д-р Страшо Глигоров, кој ширел лажни информации за борењето , со кои ги манипулирал клубовите, и го нарушил угледот на македонското борење и ФедерациЈата . На негово место е назначен Сократ Ефтимов,поранешен борач и педагог , познато име во овој спорт.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Бронзен медал за Никола Нацев

Кик боксерот на штипскиот клуб “Гладијатор“, Никола Нацев, и од штотуку завршеното балканско првенство се …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *