Почетна / Спорт / Четири пехари за штипските спортски качувачи

Четири пехари за штипските спортски качувачи

Спортско качувачката Федерација на Македонија, ги прогласи најдобрите екипи и натпреварувачи во 2018 година.Штипскиот качувачки клуб на карпа Астибо беше прогласен за најдобар во Македонија. Во категоријата болдер, штипјани освоија и поединечни пехари за првите места- Михаела Санева, Игнат Санев и Васил Караѓозов.

„Продолжуваме и натаму. по нови успеси. И оваа година ќе ги потврдиме резултатите од минатата година и ќе бидеме уште подобри во овој олимпсики спорт“- вели Јован Иванов од качувачкиот клуб Астибо. На свеченоста беа промовирани и инструктори.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Бронзен медал за Никола Нацев

Кик боксерот на штипскиот клуб “Гладијатор“, Никола Нацев, и од штотуку завршеното балканско првенство се …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *