Почетна / Избор на Уредникот / Чоколатце и кафе не е мито.

Чоколатце и кафе не е мито.

Најголем дел од граѓаните (76,6%) сметаат дека подароци и пари над 50 евра се облик на корупција, додека 100 грама кафе, бонбониера и слично не е мито (67,9%), покажува истражувањето на јавно мислење на тема „Корупција.

Нaјголем дел од граѓаните судството го ставаат на врвот на листата според степенот на корупција кој го перцепираат (15,5%). По судството граѓаните ги рангираат здравството (12,8%), полицијата (7,5%) и јавната администрација (3,4%). Огромен дел од граѓаните (66,4%) сметаат и дека има корупција во јавните набавки

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

“Сакаме парк за кучиња“

Иако се избори, и иако политичките субјекти бараат од граѓаните да им испраќаат барања за …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *