Радио Штип
Свет

Шпански жени, дури шест милиони протестираа на 8-ми март

Шпанија го одбележа 8-ми март со протест од 6 милиони жени за заштита на женските права , објави Ел Паис.Учесниците во процесите се претежно млади жени и ова не е изненадувачки. Според анкетите, 64,5% од Шпанците под 25 години се прогласени за феминистки.Најголем број штрајкуваат жени во областа на образованието. Денес, многу претставници од државните и приватните училишта во земјата не се појавија на работа како протест.Според податоците на синдикатите, повеќе од 80% од претставниците на универзитетот присуствуваа на протестите на 8 март.

Слични Новости

Фотографии на штипјани на светско фото биенале

trajce jovanov

Може марихуана за медицински потреби

trajce jovanov

Затворен руски дуќан, го распродале целиот асортиман

trajce jovanov

Leave a Comment