Почетна / Избор на Уредникот / Штипски епидемии.

Штипски епидемии.

Штип градот крстосница во историјата честопати бил на удар на разни епидемии од чума, маларија туберкулоза и ешерихија коли,и жолтица.Поради специфичноста како сведоштво на епидемиите, се градени маларичната болница, болницата за белодробни заболувања, и сега инфективното одделение при клиничката болница.Во сеќавање е епидемијата предизвиката од водата на некогашниот извор или чешма Коџаaлица од чии води во кои имата ешерихија коли се заразија околу 8.000  штипјани.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

“Сакаме парк за кучиња“

Иако се избори, и иако политичките субјекти бараат од граѓаните да им испраќаат барања за …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *