Почетна / Македонија / Штипското обвинителство е како Баба Ванѓа.

Штипското обвинителство е како Баба Ванѓа.

Судскиот случај “Пензионерски дом“-Штип, е уште еден случај, кој е потврда на дијагнозата дека судскиот систем е канцер на нашето општество, и државава.

Штипското основно обвинителство прејудицираше одлука.Обвинителство го повлече обвинителниот акт за овој случај со изговор дека Министерството за транспорт и врски го сменило урбанистичкото решение.

Од друга страна обвинетиот Здружение на пензионери Штип и Карбинци, велат дека чекаат ова решение да помине на Влада.Ако е ваква состојбата, како тогаш без документ штипското обвинителство брзаше со повлекување на обвинението.

Владата може и да не го прифати решението, со оглед на фактот дека Северна Македонија со една и пол нога е во НАТО, а пензионерскиот дом е пред влезот на штипската  касарна.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

“Сакаме парк за кучиња“

Иако се избори, и иако политичките субјекти бараат од граѓаните да им испраќаат барања за …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *