Почетна / Избор на Уредникот / Штипско културно лето:Прогама “Три во едно“

Штипско културно лето:Прогама “Три во едно“

Во рамките на манифестацијата “Штипско културно лето“ утре  во Дом на млади, ќе се одржи програма по принципот “три во едно“. Во една вечер три содржини, ликовна литерарна и музичка.“Формите на градот“ е насловот на ликовнста изложба низ која се претставува Марко Вујисиќ.Кој досега самостојно излагаше во Белград и Скопје.По отворањето на изложбата ќе се случи промоција на стихозбирката “Никулци“.тоа е стихозбирка од наградени поетски творби  за пролетта штопреку конкурсг што го имаше распишано дом на млади, пристигнаа .Сите сите се срочени во ова издание Никулци.И третата соджина е концертот на џез квартетот “Кавраков“.Сите овие програми ќе се одржат во дом на млади со почеток од 21.00 часот па натаму.

 

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Во НУЦК “Ацо Шопов“, детерминирани сите програми

Поради тетовската трагедија и деновите на жалост, во Националната установа “Центар за култура“ се откажани …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *