Почетна / Бизнис / Штипско стопанство “од шупло во празно“

Штипско стопанство “од шупло во празно“

Штипското стопанство до максимални граници е кредитозависно.Се проценува дека само долговите по основ на кредити кај штипски фирми надминуваат 100 милиони евра.

Банките не мислат многу кога ги одобруваат кредитите за стопанството, само да ги насочат парите.

Штипски претпријатија се обидуват својата ликвидност божем да ја спасат со нови инвестициски и развојни планови, од типот на хотели, нови објекти  и слично.Банките ги финансираат овие идеи, а пак менаџерите ги прераспределуваат овие пари, таму каде што е најтесно.Народски кажано штипското стопанство, поголем дел од него функционира по народната „Од шупло во празно“

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

“Сакаме парк за кучиња“

Иако се избори, и иако политичките субјекти бараат од граѓаните да им испраќаат барања за …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *