Почетна / Инфо / Штип без фудбал (административен)

Штип без фудбал (административен)

Агенцијата за млади и спорт со одлуки ги поништи решенијата за дејност спорт во оштинските сојузи во Кратово, Штип и Свети Николе, па практично со ова се укинува фудбалот во речиси цела Источна Македонија.

Во трите општински сојузи по инспекцискиот надзор што го направиле надлежните институции биле констатирани неправилности и сите три ОФС-а немаат организиран систем на натпревари, по што се исполнети сите законски услови за да се поништи издаденото решение за вршење дејност спорт.

Штип е еден од најголемите фудбалски сојузи во рамките на ФФМ. Штип е фудбалски град, пред сѐ поради фудбалскиот клуб Брегалница.И Брегалница и воопшто фудбалот од оваа страна на Вардар, неповратно се оштетени од поединци  организирани во Федерацијата на фудбалските Мафијаши на Македонија.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

“Сакаме парк за кучиња“

Иако се избори, и иако политичките субјекти бараат од граѓаните да им испраќаат барања за …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *