Почетна / Избор на Уредникот / Штип пред целосна изолација?!!

Штип пред целосна изолација?!!

Полицискиот час заврши, но со неговото укинување, не е укинат Ковид 19, Уште 4 нови лица се заразени од болештијава.И тие 4 лица се  од конфекцијата„Ти стајл“, кој е затворена.Џабе е што е затворен, кога болеста се шири, а надлежните до  оваа состојба само аплаудирале.За неколку дена бројката надминува 10 лица кои имаат ковид 19, се очекуваат резулатите за уште шестмина.Поради тоа што Штип е конфекциски град, многу лесно и уште порапидна да биде бројката на заболени.Многу е голема веројатноста Штип целосно да биде изолиран. Надлежните односно комисијата за заразни болести да предложи , а Владата да донесе одлука за целосно  затворање на Штип, кон јавноста.Работничките во конфекциите од прогласувањето на вонредната состојба постојано укажуваа дека се транспортираат во автобуси како сардини, укажуваа дека во автобусите се возат и други вработени по конфекциите. Во конфекциите пак не се почитувала мерката на државата за растојание на работните позиции.Тие укажуваа, но никаде ги немаше надлежните инспекциски органи да проверат и да наложат отстранување на недостатоците, на сите им беа важни парите.Парите и желбата за огромни богатства, отсекогаш биле отепувачка.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Во НУЦК “Ацо Шопов“, детерминирани сите програми

Поради тетовската трагедија и деновите на жалост, во Националната установа “Центар за култура“ се откажани …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *